Boligadvokat kan hjælpe dig med at få styr på handlen, når du køber sommerhus

04 april 2018 Emilie Ann Jacobsen
Boligadvokat kan hjælpe dig med at få styr på handlen, når du køber sommerhus

Det er en stor beslutning at købe et sommerhus. Det kommer til at få stor betydning for dit liv, når du fremover kommer til at have et fristed, hvor du kan tage hen og slappe af. Det kommer virkelig til at være noget helt særligt for dig. Men udover, at du med et sommerhus kan skabe din egen lille oase, er der også en økonomisk side af købet, som det er vigtigt, at du forholder dig til. Hvis du ikke gør det, kan du ende med at miste mange penge, fordi der kan være meget, der skal laves på dit hus. Derfor er det bedst, at du har en boligadvokat til at hjælpe dig, når du skal købe et sommerhus. Det er med til at gøre, at der ikke er noget, som du overser. 

De fleste forbinder det at bruge en boligadvokat med det at købe en “rigtig” bolig, altså et hus eller en lejlighed, som du skal bo i. Der findes dog flere boligadvokater, der har specialiseret sig i at hjælpe til ved en sommerhushandel. Det er for eksempel eboligadvokat.dk. 

En boligadvokats vigtigste opgave er altid, at du kender alle detaljer om sommerhuset, så der ikke er noget, der kommer bag på dig senere hen. Det kan for eksempel være, at taget skal skiftes, at der er problemer med isoleringen, eller at der er en vandskade på en del af gulvet, som du ikke har opdaget. Det kan alt sammen komme til at koste dig mange penge og gøre, at du skal bruge meget tid på at sætte dit sommerhus i stand. Det gør, at sommerhuset bliver alt andet end den afslappende oase, som du havde håbet på. 

Udover at læse papirerne igennem er der dog også en række andre ting, som din boligadvokat kan hjælpe dig med, når du køber sommerhus. Det er for eksempel at hjælpe dig med at forhandle prisen på huset ned. Det er altid en god ide, at du prøver at få sænket prisen lidt. Det vil sælgeren som regel gerne gå med til. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at få en større prissænkning. Det kan for eksempel være, hvis gulvet skal skiftes. Mange bryder sig ikke om at skulle forhandle om prisen. I det tilfælde kan det være rigtig rart, at du har en boligadvokat til at hjælpe dig. 

De fleste boligadvokater mødes ikke ansigt til ansigt med deres klienter. De klarer korrespondancen via mail og telefon. Det kan virke upersonligt, men er med til at spare dig for en masse tid – og dermed for en masse penge. Det er jo rart, når du er ved at købe et sommerhus til flere hundredetusind kroner. 

Derudover giver det, at du ikke behøver at mødes med din advokat, dig mulighed for, at du kan finde en advokat i den anden ende af landet. Hvis denne er billigere eller har bedre styr på det område, hvor du gerne vil købe sommerhus, er det oplagt, at du vælger ham eller hende frem for at vælge en, der bor i nærheden af dig. 

Flere Nyheder

image

25 september 2017

"Nye" gulve: Tjek!

image

24 marts 2015

lyngbyapotek.dk