Sådan kan du leve et sundt og naturligt liv med hjertesvigt

07 februar 2018 Emilie Ann Jacobsen
Sådan kan du leve et sundt og naturligt liv med hjertesvigt

Rigtig mange mennesker får hvert år konstateret hjertesvigt. Det drejer sig om cirka 11.000, og man regner med, at der er endnu flere, der har lidelsen. Den kan for eksempel gøre, at du hurtigere bliver forpustet, og at du får væske i benene. Det kan lyde som noget, der kan gøre det svært for dig at leve et sundt og naturligt liv, men det behøver faktisk ikke at være en stopklods for det. Der er nemlig rigtig mange mennesker, der lever helt almindelige liv, selvom de har hjertesvigt. Det handler bare om, at du tænker dig om. 

Det er for eksempel vigtigt, at du skærer ned på saltet i din kost, hvis du lider af hjertesvigt. Når hjertet ikke fungerer lige så godt, kan det få væske til at samle sig i din krop. Når du spiser salt mad, får det også væsken til at samle sig. Ved at skrue ned for saltet kan du dermed forhindre noget af væsken i at lagre sig i kroppen. Derudover bør du spise almindeligt sundt og varieret. Du behøver på ingen måde at koste dig ud i en fanatisk kur, fordi du lider af hjertesvigt. 

Du bør også dyrke regelmæssig motion, hvis du ikke allerede gør det. Selvom det kan lyde bagvendt, at det er godt for dit hjerte, at det kommer på arbejde, når du har hjertesvigt, er det meget sundt. Du bør få pulsen op mindst en gang om dagen. Det kan være ved at gå hurtigt, løbe, cykle, svømme eller noget fjerde. 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal spise, eller hvor meget du må motionere, er det altid en god ide for dig, at du kontakter din læge. Han eller hun kan fortælle dig, præcis hvordan du skal forholde dig til sygdommen. Det er med til at gøre, at du ikke behøver at være i tvivl. 

Flere Nyheder

image

25 september 2017

"Nye" gulve: Tjek!

image

24 marts 2015

lyngbyapotek.dk