Hold øje med vejret ved brøndboring

15 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er så umanerligt mange ting, man skal holde øje med, når der skal foretages en brøndboring.

Bare i processen forud skal der sørges for en hel masse: Man skal have tilladelse til det fra oftest kommunen, man skal undersøge undergrunden for, om den er værd at grave i, eller om man skal flytte boringen.

Er jorden en hellig grund for nogle mennesker, lever der sjældne dyr i området, som kan blive generede af boringen? Hvad nu hvis man møder noget arkæologisk nede i jorden undervejs med arbejdet, hvad gør man så? Og har man pengene til at udføre arbejdet og eventuelt en plan b?

Men så har man overstået de ting og har hyret de gode a-hoejfeldt.dk til at klare den boring for en. Man sætter nogle konkrete datoer for, hvornår brøndboringen skal ske, og så giver man sig ellers i kast med det.

Som det så er set med festivaler, udendørsfester, grill-komsammener, badeture og meget andet, der foregår ude i det fri, så er det stadig den ene faktor, som man ikke kan kontrollere til fulde eller bestikke og som er danskernes største samtale-emne: vejret.

Du skal nemlig være sikker på, i hvert i bedste mulige omfang, at vejret er med dig i den afsatte periode, hvor den Brøndboring skal finde sted, og jo længere den periode er, desto større udfordring kan der være ved, at vejret holder sig på den artige og brugbare side.

Forestil dig lige, at du er kommet godt i gang den første dag, men så kommer der nattefrost, der forstyrrer underlaget og undergrunden, og som varer morgenen videre.

Eller hvis du pludselig oplever en stor byge, der omdanner det hele til mudder, så det bliver umuligt at arbejde med en brøndboring.

Måske sker det også, at der kommer vindstød af orkanstyrke, så det bliver svært at arbejde i.

Sørg derfor for at holde øje med en korrekt vejrudsigt – og tjek den løbende.

More articles