Hvordan gribes international rekruttering an?

25 October 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Det kan være noget af en opgave, man står overfor ved international rekruttering. For hvordan gribes hele denne proces an, når man skal finde nye medarbejdere internationalt? Ét er nemlig at man kan kende til de mange databaser, der kan bruges i Danmark, når man skal slå stillinger op og lede headhunte medarbejdere. Noget andet er, når hele processen skal føres internationalt. 

Overvej at hyre hjælp til international rekruttering 

Der er mange gode grunde til at hyre hjælp, når der skal laves en international rekruttering. Først og fremmest kan et rekrutteringsfirma hjælpe dig under hele processen. Det gælder både i forhold til at opsøge de kandidater, der kunne være relevante internationalt. 

En anden god grund til at hyre hjælp til international rekruttering er, at rekrutteringsfirmaerne har adgang til kandidat-databaser. Det betyder selvfølgelig også, at de kan danne sig et helt andet overblik over relevante kandidater, end man selv har mulighed for. 

Hvis man som arbejdsplads selv skulle stå for en international rekruttering, kan det være noget af en mundfuld. Hvor skal man starte, hvilke lande er relevante at slå stillingerne op i osv. 

Hyr det rette firma til international rekruttering

Det er selvfølgelig et must, at du finder det rette firma til din internationale rekruttering. Derfor kan du også kigge efter den erfaring, som firmaet har på dette område. Hvor mange mulige kandidater har de adgang til i deres kunde-databaser, og hvilke andre firmaer har de hjulpet før? Disse ting kan hjælpe dig godt på vej, når du skal beslutte dig for, hvem der skal hjælpe dig med opgaven.

Det er også altid en fordel, hvis du spørger ind til, hvordan tidligere rekrutteringer er gået. Altså, hvordan har matchet været mellem de medarbejder, firmaet har hyret og så den pågældende arbejdsplads? Det kan nemlig også fortælle noget om, hvor skarpe de er på rekrutteringen. 

More articles