Køb af sommerhus sammen med andre?
Overvejer du at købe et sommerhus sammen med andre end din partner? Eller er du og din partner ikke gift, men drømmer I om at købe et sommerhus sammen? Så er det en god idé at få hjælp fra en boligadvokat, så I får udfærdiget en samejeoverenskomst.
Når man køber et sommerhus – eller en anden ejendom for den sags skyld – sammen med en eller flere personer, der ikke er ens ægtefælle, så kræver det flere overvejelser. Det skyldes, at et køb af denne art ikke er reguleret af loven, og derfor skal I selv vurdere, hvilke regler der skal være gældende – og det gør man med en samejeoverenskomst.
Du tænker måske, at I sagtens kan lave en mundtlig aftale om, hvad der skal ske, hvis den ene part vil ud af samejet, eller hvis den anden part ønsker at sælge. Men faktum er, at så snart der opstår konflikter, kan det være svært at nå til enighed, selvom man engang havde en mundtlig aftale.
Samejeoverenskomsten skal udfærdiges med det samme
Når du køber et sommerhus sammen med andre, bør I altid få udfærdiget en samejeoverenskomst i samme ombæring. Den skal nemlig udarbejdes, mens alle er glade, og der endnu ikke er nogle konflikter i relationerne. På den måde sikrer I, at I ved, hvad der skal ske, hvis nogen en dag ønsker ændringer.
Det kan være svært selv at vurdere, hvilke fremtidige situationer der kan opstå, som kan have indflydelse på samejet, og derfor anbefaler vi altid, at du henvender dig til en boligadvokat. Vedkommende har erfaring med denne form for boligsager, og det betyder, at han eller hun kan forudse selv de mest komplicerede situationer, og dem kan I dermed tage stilling til på forhånd.
Vil du vide mere om køb af sommerhus, kan du med fordel tage et kig på denne side: https://eboligadvokat.dk/koeb-af-sommerhus/.