Ølbrygning til eget forbrug eller til andre?

26 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan være sådan en hyggelig fritidsaktivitet at have mulighed for at brygge øl enten derhjemme eller et andet sted væk fra hjemmet måske sammen med andre mennesker eller bare som ens egen hobby.

For ikke så mange år siden begyndte rigtig mange mennesker at brygge øl selv, fordi de fandt ud af, at man med lethed kunne købe remedier til ølbrygning, om man så ønskede sig et samlesæt med alle enkeltdele til at skabe en bestemt type øl eller bare øl generelt.

Muligheden var der også for at købe alle enkeltdelene enten samme sted eller forskellige steder til ølbrygning.

Denne overgang fandt først og fremmest sted i form af, at udvalget af øl blev større herhjemme, og der skete en øgning i interessen for øl.

Man var ikke længere afhængig af en pilsner, classic, bajer, porter, mørk øl eller nisseøl som ens begrænsede sortiment uden den store smagsvariation.
Øl blev importeret fra udlandet, specielt Belgien, Tyskland og Frankrig, hvor de havde en helt anden tradition for ølbrygning og variation af disse.

Herhjemme så man, at man begyndte at drikke specielle øl sammen til bestemte middage, fordi man følte, smagen passede sammen.

Og denne interesse for øl bredte sig til, at flere danske bryggerier skød op, så selv den mindste region af landet havde sit eget bryggeri.

Prisen for ølbrygningssæt faldt, så nu kan selv helt almindelige mennesker brygge øl derhjemme.

Og denne forfinelse af ølbrygningen kan måske medføre, at man bliver så god, at man deler lidt ud til venner og familie, der rent faktisk oprigtigt talt godt kan lide ens øl, der er brygget.

Men før du med det samme begynder at sætte pris på denne øl og sætte den til salg på nettet eller via en fysisk butik, skal du vide, at du så går ind i en virksomhedsregi, hvor der kræver en del reglementer for blandt andet salg af fødevarer, som dette er.

Derfor skal du blive godkendt til dette og sætte dig ind i det, før du giver dig i kast med det.

More articles