En ferm idé at slukke tørsten i Platan øl

15 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi danskere er i løbet af de sidste omtrent 20 års tid blevet meget interesseret i udenlandsk øl, og det er også kun en god idé, for det betyder ikke blot, at man får udvidet ens horisont, man får også smag for andre kulturer, så man kan ende med at tage til udlandet, hvor øllet oprinder, for at få endnu mere ind under huden – i mere end én forstand.

Dog er det også med til, at de danske forbrugere stiller flere krav til deres øl end at tage til takke med det, der allerede findes ude på markedet.

Derfor så man for lidt under tyve år siden, at mikrobryggerier langsomt begyndte at opstå, de eksisterende fik vind i sejlene igen, da forbrugerne gerne ville udforske, hvad man ellers kunne få at øl og derfor bevægede sig ud af deres komfortzone.

Andre mindre bryggerier blev så igen opkøbt af de store bryggerier, men de fik stadigvæk lov til at fortsætte med at lave deres øl, som de mente, den skulle laves.

Enhver butik med respekt for sig selv, der handler med forskellige detailvarer, selv de mindre købmænd, forsøger nu om dage at have et godt udvalg af forskelligt øl, hvor der sniger sig nogle specialøl hist og pist – hvis der ikke ligefrem er en hel hylde til dette.

Selvfølgelig er der jo forskel på, om man “bare” vil nyde nogle øl sammen med gutterne, når man ser fodbold derhjemme, eller om man skal finde den rette øl at servere sammen med en ret for gæsterne.

Men disse to aspekter behøver ikke komme fra forskellige bryggerier, for hvis du for eksempel prøver dig frem med forskellige typer øl fra Platan øl, så kan du få alt fra læskende dråber, der hjælper i den strenge sommervarme, og så de mere spidsfindige øl, der egner sig sammen med en god middagsret.

More articles