Bliv klogere på databehandling med vel tilrettelagte kurser

20 December 2018 Astrid Pedersen

editorial

Arbejder du med databehandling i dit professionelle liv, og kunne du godt tænke dig at blive lidt bedre til at anvende de redskaber, som du har til rådighed? Har virksomheden netop skiftet eller opdateret platform, og har du behov for at lære, hvordan du anvender de nye, avancerede værktøjer?

Så kan du med fordel tjekke 4D og deres store udbud af kurser inden for især Microsofts produkter. I det følgende kan du læse mere om 4Ds kurser, som kan forbedre din performance inden for dataanalyse og bearbejdelse af data.

Microsoft Power BI – for dig der vil mere med research og analyse

BI er en forkortelse for Business Intelligence, som dækker over systemer til indsamling og bearbejdelse af større mængder data i relation til forretningsmæssige aspekter. Med Business Intelligence systemer er det muligt at transformere denne data til lettere forståelige og overskuelige slutprodukter som for eksempel grafer, som muliggør sammenligning, og derfor kan anvendes til alt fra dataanalyse til sales forecasts.

Med Microsoft Power BI bliver dataanalyse, rapportering og evaluering af data sæt lettere end aldrig før. Med dette praktiske værktøj får du mulighed for at tilgå datakilder efter eget valg samt tilrette og omforme dine data, så de passer til den form for rapportering, du ønsker som slut resultat. Du kan sågar producere smarte og brugervenlige dashboards, som anskueliggør dine rapporter over for tredje parts interessenter på en hurtig og overskuelig måde.

4D tilbyder Microsoft Power BI kurser til dig, som ønsker at anvende redskabet professionelt i forbindelse med dit arbejde med research og Business Intelligence. Du kan vælge mellem flere forskellige kurser svarende til dine behov, niveau og ambitioner.

Excel – det uovertrufne multi værktøj i Microsoft Office pakken

Excel er en klassiker, som aldrig går af mode. Regnearket har uanede muligheder, når det handler om regnskab, dataindsamling, analyse, og udtræk af information fra større data sæt. Mange Excel ekvilibrister ser slet ikke noget behov for yderligere redskaber i forbindelse med disse opgaver – Excel kan, når man mestrer det, dække samtlige nødvendige funktioner. Hvis du vil blive bedre til at bruge dette formidable program, kan du hos 4D finde forskellige Excel kurser med varierende indhold, som kan gøre dig skarpere på flere måde at anvende Excel på.

Foruden begynder kurset Excel Grundlæggende, hvor du lærer om de helt basale funktioner i Excel, kan du vælge imellem kurser så som Excel udvidet, Excel avanceret, Excel VBA Programmering grundlæggende, Excel VBA Programmering udvidet, Dashboards i Excel, Pivottabeller i Excel, Excel Diagrammer – I, Excel Diagrammer – II, Business Intelligence (BI) med Excel og Dynamiske diagrammer i Excel.

Der ud over findes der super specifikke Excel seminarer med udgangspunkt i særlige anvendelser, så som Excel Data Analyst, Fokus på LOpslag (VLookup) i Excel – og andre opslag, Import og transformering af data i Excel samt Visualiser dine Excel data.

SQL kurser – når du arbejder professionelt med databaser

SQL er en forkortelse for Structured Query Language. SQL anvendes til data manipulation af data i relationelle databaser. På det grundlæggende QL kursus, som udbydes af 4D, lærer du at foretage simple dataudtræk ved hjælp af SQL kommandoer. Der ud over får du kendskab til de metoder, der anvendes ved sortering, gruppering og filtrering af data samt oprettelse af underforespørgsler (subqueries) og anvendelse af de indbyggede SQL funktioner.

Er du allerede avanceret bruger af SQL, kan du tilmelde dig et af de det udvidede SQL kursus, på hvilket du kan lære om de mere avancerede og komplekser forespørgsler, som er mulige med T-SQL. Du lærer at tilpasse dine queries til mere sammensatte behov ved hjælp af variable og kontrol strukturer, og du bliver introduceret til arbejdet med temporære data, views, functions og stored procedures.

Find SQL kurser på 4D.dk

More articles