Dæk det smukkeste middagsbord

21 februar 2023 Maria Laugesen

Borddækning er nærmest en hel kunstform i sig selv. Og går du meget op i at dække et smukt frokost- eller middagsbord til gæsterne, så er du ikke alene. Her kan du få hjælp til, hvordan du kan skabe en smuk og unik borddækning.

Dæk bordet til anledningen

Der er intet rigtigt svar på, hvordan man skal dække sit bord. Her er det nemlig meningen, at du skal kunne slippe fantasien og kreativiteten løs, så du kan skabe en helt personlig og unik borddækning. Dit bord vil nemlig fremstå smukkere, hvis det samtidig afspejler din personlighed.

Du kan dog med fordel trække inspiration fra dagens anledning. Er det eksempelvis til jul, så brug gyldne, røde og grønne farver. Er det et påskebord, så kan du fylde bordet med forårsblomster og gule farver. På den måde er der masser af inspiration at hente i anledningen, og du kan eksperimentere med forskellige borddækningen afhængig af sæsonen.

Skab en rød tråd

Et godt tip er at huske den røde tråd, når du dækker bordet. Ellers risikerer man nemlig et rodet og kaotisk look, hvilket de færreste ønsker. Du kan skabe en rød tråd ved at bruge service i samme stil hele vejen rundt om bordet, samt ved at gentage farver og former igen og igen. 

Broste glas

Selvom pynt, blomster, lys og andet kan være med til at skabe en smuk borddækning, så er servicen i centrum. Gå derfor efter smuk og elegant service, som matcher hinanden godt. Du kan for eksempel vælge de utrolig smukke glas fra Broste Copenhagen, hvor du finder alt fra vinglas til vandglas.

Broste glas har et enkelt, elegant design med nordisk præg, og de matcher hinanden godt på kryds og tværs. Du kan både vælge helt klare glas, hvis du er til det minimalistiske og enkle look. Men du kan også finde glas med farvede detaljer i et mere vovet design.

Flere Nyheder