Hørecenter Koldng hjælper dig med høretest og høreapparat

22 May 2018 Astrid Pedersen

editorial

Høretab kan have mange årsager. Uanset om du lider af aldersrelateret høretab, om du har mistet din hørelse som følge af sygdom eller traume, eller om du, efter mange års kontinuerlig udsættelse for massiv støj ikke kan høre nuancer mere, er det rigtig ærgerligt at miste denne vigtige sans.

Vi bruger hørelsen utroligt meget i det daglige – det er faktisk først, når hørelsen svigter, at vi bliver opmærksomme på, hvor vigtig den egentlig er. Ikke blot som middel til at orientere os i rummet, men også som et essentielt socialt værktøj. Det er nærmest umuligt at følge med i en samtale, hvis hørelsen er nedsat eller helt mangler – med mindre man naturligvis kan mundaflæse. Man er 100% afhængig af undertekster på tv, og det at nyde et dejligt stykke musik, er en saga blott.

Undgå høretab – beskyt dine ører til daglig

Du kan selv gøre meget for at undgå at havne i denne ulykkelige situation. Hvis du til daglig arbejder inden for et område, som byder på voldsomme belastninger, bør du beskytte dine ører – enten ved hjælp af eksterne høreværn, eller med formstøbte ørepropper af høj kvalitet. De arbejdsområder, som lider allermest under støjbelastning, er industri og produktions branchen, visse former for håndværk, samt musikbranchen og daginstitutioner. Samtidig bør du undlade at udsætte din hørelse for yderligere belastninger. Skru ned for musikken i hovedtelefonerne, og sørg for at beskytte ørerne, når du er til koncert.

Få din hørelse igen med et høreapparat

Hvis du allerede har mistet hele – eller dele af – din naturlige hørelse, vokser den desværre ikke ud igen. Du kan dog genskabe din auditive forbindelse til omverdenen med et høreapparat i god kvalitet. Moderne høreapparater er både mere diskrete i deres fremtoning og klasser bedre i deres lydgengivelse end for blot ti år siden. Læs mere på https://www.audika.dk/hoerecentre/Jylland/Audika-Kolding

More articles