Hvad kan man sådan set drikke gin til?

21 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Efterhånden skorter det ikke på de forskellige typer af gin, som man kan få nu om dage i selv de mindste danske butikker – og opfindsomheden med at udvikle nye typer af gin ser ikke ud til at holde inde foreløbigt.

For bare en håndfuld år siden, så var der få muligheder for at købe gin herhjemme, og når man endelig fandt noget gin, så var det ofte et fåtal af mærker, og skal man være flabet, så smagte de relativt ens.

Og man endte jo bare med at lave en kedelig gin og tonic, fordi man ikke havde forstand på, hvordan man lavede den godt nok.

Hvornår drikker man egentlig ellers tonicvand, nu vi er ved snakken om, hvad man drikker gin sammen med?

Men så kom importen og produktionen af nye typer af gin, der gav dem smagsvarianter, man fandt gamle opskrifter på drinks med gin frem og støvede dem af – eller man lavede ens egne drinksopskrifter.

Så blev det også populært at gå til ginsmagning, og skal man til fest nu om dage hos nogle, der bryster sig af at have et omfangsrigt barskab, så skal der gerne være nogle afarter af gin.

Tager man i byen på en velassorteret bar eller lignende, så forventer man også, at de serverer gin og kan som minimum lave en udsøgt gin og tonic.

Men modsat sådan noget som special-øl, der går meget godt til maden, eller cognac til chokolade eller whisky til kaffe, så er gin ikke associeret med anden type af mad eller indtag.

Det kan måske være et område, som du kan være med til at vende eller gøre markant, for med de gode muligheder i moderne gin, så skal der helt sikkert også være noget andet, som gin passer udsøgt godt sammen med.

Det er bare med at prøve sig frem.

More articles