Sådan bruger du korrekt en sifonflaske

18 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når kokken trækker en sifonflaske, der også bliver kaldt en flødeskumssprøjte, frem fra lageret af godt køkkeninventar, så ved man, at man nu er ude i den dekorative afdeling af madkunsten, hvor man forsøger at lave den lille ekstra anretning, der giver det ekstra flotte syn på retten.

Selvfølgelig giver det også lidt ekstra til smagen, men det er med et overvejende fokus med henblik på at skabe noget flot madanretning.

Derfor ser man også sjældent en sifonflaske benyttet af private mennesker som en del af deres køkkenlager, fordi sifonflasken som sådan ikke er en uundværlig del og ikke skaber den største forandring med smagen, men mere til andretningen.

Således står der mange andre produkter af køkkenredskab foran i køen for mange mennesker, før der bliver købt en sifonflaske.

Men skulle man alligevel have købt sig sådan en, så handler det også om, at man forstår at udnytte den korrekt, da man ellers så kunne nøjes med at sprøjte hjemmepisket flødeskum gennem et hul i en pose.

En sifonflaske er en markant opgradering fra denne metode – hvis man forstår at bruge den.

Heldigvis er det ikke så svært at gå til at bruge en sifonflaske, og når du først har lært det, så vil det næsten være noget, du kan gøre på autopilot uden at tænke så aktivt over det.

– Du hælder indholdet i sifonen.
– Så påmonterer du den sprøjtedysse, som du ønsker.
– Herefter sætter du gaspatronen fast i holderen.
– Dernæst fylder du flasken med gas, fjerner patronen og skruer låg på.
– Herfra er det så ellers bare med at andrette!

Husk altid at notere dig, hvor meget du må fylde i sifonen, så du får den ønskede virkning.

Der findes mange forskellige typer af sifonflaske derude, men denne beskrivelse burde være en overordnet beskrivelse, som du enten kan benytte hver gang eller som udgangspunkt for andre typer.

More articles